Smart Choice

Like FLO is bewust bezig met het produceren van duurzame items. Wij selecteren de mooiste stoffen voor onze collecties. Onze collectie zijn het bewijs dat hip en duurzaam samen gaan! Je herkent deze items aan het smart choice logo de hangtag.

Because we care, Like FLO!

Lees hieronder meer informatie over de stoffen die wij kiezen voor onze collecties..

Lyocell

Like Flo kiest bewust voor bepaalde styles in Lyocell. Deze stof is duurzaam en valt mooi soepel. Het is niet alleen een hip, maar nog duurzaam ook. We hebben bewust voor dit materiaal gekozen vanwege de positieve voetafdruk. Wist je dat er tijdens de productie bijna geen CO2 uitstoot plaatsvindt en het minder water verbruikt? Deze items krijgen daarom ons Smart Choice label.

Recycled Materiaal

We geven om onze planeet en selecteren de beste stoffen voor onze collectie. Om afval te verminderen, gebruiken we gerecycled materiaal voor de meeste van onze winterjassen. De gerecyclde polyester in onze jassen collectie is gemaakt van gerecyclede PET flessen. De mooie en stevige stof blijft behouden. Niet alleen modieus, maar ook een smart choice.

Duurzaam design

“De textiel-business waar kleding een groot onderdeel van is, is een van de meest vervuilende spelers in de wereld, dus het is heel belangrijk om dat te verduurzamen. Dat heeft natuurlijk ook impact op het design en het maken van de collecties. Bijvoorbeeld op de keuze van de stoffen en het ontwerp.

“We selecteren materialen die het duurzamer zijn, maar ook soepel en sterk zijn, lekker zitten en tegen wasbeurten kunnen, want het blijft kinderkleding. Elk seizoen willen we zo meer smart choices aan onze collectie kunnen toevoegen.”

Lees meer