Smart Choice

Like FLO is bewust bezig met het produceren van duurzame items. Wij selecteren de mooiste stoffen voor onze collecties. Onze collectie zijn het bewijs dat hip en duurzaam samen gaan! Je herkent deze items aan het smart choice logo op de hangtag.

Because we care, Like FLO!

Tencell Lyocell

Like Flo kiest bewust voor bepaalde styles in Tencell Lyocell. Deze stof is duurzaam en valt mooi soepel. Het is niet alleen een hip, maar nog duurzaam ook. We hebben bewust voor dit materiaal gekozen vanwege de positieve voetafdruk. Wist je dat er tijdens de productie geen CO2 uitstoot plaatsvindt en het veel minder water verbruikt dan bijvoorbeeld de productie van katoen? Deze items krijgen daarom ons Smart Choice label.

Recycled materiaal

We geven om onze planeet en selecteren alleen de beste stoffen voor onze collectie. Om afval te verminderen, gebruiken we gerecycled materiaal voor het grotendeel van onze winterjassen. De mooie en stevige stof blijft behouden. Niet alleen modieus, maar ook een smart choice.

Duurzaam design

Designer Moniek Veldt: “De textiel-business waar kleding een groot onderdeel van is, is een van de meest vervuilende spelers in de wereld, dus het is heel belangrijk om dat te verduurzamen. Er is ook heel veel aan de hand qua wetgeving vanuit de overheid. Dat heeft impact op het design en het maken van de collecties – op de keuze van je stoffen en eigenlijk het hele proces daarna.

“We selecteren materialen die het meest duurzaam zijn, maar ook soepel en sterk zijn, lekker zitten en tegen wasbeurten kunnen, want het blijft kinderkleding. Elk seizoen willen we zo meer smart choices aan onze collectie kunnen toevoegen.”

Brand Manager Hiske Lohle: Lohle: “Als je op reis bent bij leveranciers. Dan hebben ze bijvoorbeeld nog wat stoffen liggen in het magazijn die qua kleur heel goed passen in onze collectie en ga je meteen nadenken: wat kunnen we hiermee? – niet alleen om de stof op te gebruiken, maar wat gaan we ervan maken dat het ook nog eens een heel tof artikel wordt?”

Lees meer